КАК ДА ИЗБЕРЕМ МЪЖКИ ЧАСОВНИК?

Posted by Viktor 04.02.2016 0 Comment(s)

Поради богатото разнообразие от ръчни часовници на пазара, има вероятност потребителят да се „изгуби” в многото марки и модели часовници и да не може да намери този, който е предназначен за него. Това важи и за господата, които са ценители на този вид своеобразни бижута, и които имат цяла колекция от ръчни часовници, като всеки един от тях предназначен за даден случай. Ето защо, в тази тема ще дадем някои насоки, какъв часовник да сложите на ръката си, в зависимост от това как сте облечени, и какъв стил искате да постигнете.

Ръчният часовник е един от основните аксесоари за всеки мъж. Ако за дамите има различни видове бижута (за ръка, за шия, за коса и т.н.), то мъжете са леко пренебрегнати в това отношение. Не че и за тях няма пръстени, гривни, обеци, ланци и т.н., но разнообразието от дамски аксесоари е огромно, а това от мъжки такива е доста ограничено.

 

И така, ако например днес ще се срещате с приятели, и сте облекли дънки и най-обикновена блузка с V-образно деколте, може да сложите часовник, който ще Ви придаде стил. За целта, часовникът трябва да е по-непретенциозен, но не и твърде класически. Най-добре е ако сложите спортно-елегантен модел, чиято каишка е силиконова, и е оцветена в черно. Ако изберете часовник, който с необикновена форма на корпуса, той ще изпъква върху ръката Ви, ще привлича погледи, и ще Ви придаде оригиналност. За по-модерен външен вид, може да сложите часовник с цветна каишка, но да не е черна. Ако пък искате да имате по-традиционен стил, сложете часовник с метална верижка, която е в сребристо или златисто.

 

На официалното облекло (костюм с вратовръзка) или поне панталон и риза, часовникът трябва да бъде изчистен, изтънчен, елегантен. Например часовник с класическата каишка от черна кожа, с тънък корпус и среден размер на диаметъра, е идеалното допълнение към официалното Ви облекло.

 

За всеки мъж е от изключително значение, да изглежда добре, и да се чувства самоуверен в професионалната си среда. Ръчният часовник е подходящ завършек на мъжа-професионалист. Той излъчва изтънченост, стил и мъжественост. За тази ситуация дигиталните часовници, и тези със силиконова каишка, не са за предпочитане. Изберете кварцов или механичен часовник, който да е с метална верижка или с кожена каишка. Ако пък работите в по-креативна и по-незадължаваща среда, може да експериментирате като изберете часовник в по-смели тенденции и цветове.

 

В наши дни, часовникът не е просто предмет, от който получаваме информация за времето, а той говори за статуса, личността и стила на даден човек. Това е и причината, поради която този мъжки аксесоар трябва да бъде правилно подбран, според ситуацията, средата и облеклото. Ето защо, трябва не просто да сложите часовник на ръката си, а да изберете такъв, който да бъде перфектния завършек на външния Ви вид, а освен това да отговаря на повода и средата, в която се намирате.

 

Също както дамите не излизат от вкъщи без бижута, така и господата трябва винаги да слагат подходящия часовник. По този начин те ще подчертаят своя стил, мъжественост и излъчване. А ако часовникът е марков, впечатлението което ще направите на околните ще бъде много по-сериозно.

 

Leave a Comment